OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz, Elmalar köyünde "Elmalar  İlkokulu" olarak 1950 yılında tek derslikli olarak açılmıştır. İlerleyen yıllarda binaya ekler yapılmış ve 1998 yılında 8 yıllık ilköğretime dönüştürülmüştür. 2001 yılında yeni bina inşa edilmiş ve okulumuz yeni binaya taşınmıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında okulumuz ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmış ve aynı binada ikili öğretim yapmaya devam etmiştir. Kahramanmaraş'ın büyükşehir satatüsüne kavuşması ile birlikte merkez ilçe konumundaki Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Elmalar köyünün adı Elmalar Mahallesi olarak değiştirilmiştir. Okul binamız 2021 yılında yapılan depreme karşı dayanıklılık testi sonuçlarına göre riskli yapı olduğu gerekçesiyle yıkılmıştır. Okulumuz, Elmalar Mahellesi'nde başka bina olmadığı için Karataş Mahallesindeki Karacaoğlan İlkokulu'nda ve Karacasu Kırım Mahallesi'deki Saadet Arifioğlu Ortaokulu'nda misafir okul olarak olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Elmalar Mahallesi'nde yapımı devam eden yeni okul binamızın 2023 yılı sonuna kadar tamamlanması beklenmektedir.

Yayın: 27.10.2014 - Güncelleme: 05.05.2023 13:34 - Görüntülenme: 1821